Rada města Turnov 6. listopadu 2019

6. listopadu 2019
Rada města Turnov 6. listopadu 2019

Ve středu 6. 11. 2019 zasedala Rada města Turnov.

Předkládám Vám “Výběr z bodů”:

2. Rekonstrukce čistírny odpadních vod v Turnově

Rda města odsouhlasila 1. etapu rekonstrukce ČOV za cca 70 mil. Kč na které se bude město Turnov podílet částkou 12 mil. Kč. Příspěvek bude rozdělen po 4 mil. Kč v letech 2020 až 2023.

ČOV je na úplné hranici životnosti – provozovatelnosti. Rozsáhlá rekonstrukce areálu ČOV je největší připravovanou akcí VHS Turnov na roky 2019 – 2023.

10. Zadávací podmínky Zpracování projektové dokumentace Rekonstrukce pasáže radnice v Turnove

Rada města dnes schválila znění zadávací dokumentace - výzvy k předložení nabídky veřejné zakázky na Zpracování projektové dokumentace Rekonstrukce pasáže radnice v Turnově. Mimo jiné požadujeme v rámci kvalifikačních předpokladů od účastníků zadávacího řízení předložení referencí zakázek obdobného charakteru za poslední 3 roky, abychom měli větší jistotu kvality následně odvedené práce vítěze.

12. Informace o soutěži na nove logo

Z důvodu nízké kvality předložených návrhů nového loga v rámci soutěže prostřednictvím portálu DesignPortál jsme se rozhodli oslovit několik etablovaných (5) grafických ateliérů s návrhem odměny 5 tis. Kč a následnou možností vypracovat grafický manuál. Uvidíme zda tato cesta povede k výsledku a budeme se moci v dohledné době pochlubit novým logem města.

16. Metodika participativního rozpočtu města Turnova na rok 2020

Dobrá zpráva pro všeny kdo mají zájem participovat na rozvoji města v roce 2020. Rozpočet na realizaci projektů jsme navýšili na 600 tis. Kč. Poskytovatel prostředí ve kterém bude v roce 2020 projekt realizován bude Mobilní rozhlas (www.mobilnirozhlas.cz). Vše zůstane zachováno včetně systému hlasování a ověření přes SMS. Dojde k mírné, kosmetické úpravě pravidel. Projekt poběží i nadále na adrese www.tvorime.turnov.cz

19. Likvidace plevele horkou vodou zhodnocení

Nebudeme používat chemii. Hurá :). Likvidace plevelů bude probíhat mechanickou cestou za použití techniky v kombinaci s mytím povrchů horkovou vodou - cisternou. Touto cestou by se mohlo zamezit růstu plevelů i bez použití rakovinotvorného herbicidního přípravku. Rada schválila zadání mechanického čištění veřejných ploch v centru města v jarním období Technickým službám Turnov, s. r. o., aby se co nejvíce předešlo výskytu plevele během roku.

22. Zadání projekční přípravy na opravu a zastřešení venkovního hřiště na Turnově 2

Odsouhlasili jsme zadání projekční přípravy na opravu a zastřešení venkovního hřiště na Turnově 2. u haly TSC v parametrech přetlakové haly umožňující herní plochu 40x30m, což jsou ideální rozměry pro plnohodnotná hřiště většiny sálových sportů.

30. Pravidla pro poskytovaní dotací sportovním spolkum a organizacím z rozpočtu města Turnov

Jedná se o další krok v oblasti úprav pravidel podpory sportu. Navazujeme na cíle, které jsme si v oblasti sportu stanovili usnesením rady města 9. 10. 2019 a které postupně realizujeme. Jedním z bodů je širší podpora sportovních aktivit ve městě s cílem otevřít dotační tituly pro všechny sportovní spolky, což byla jedna z mých priorit v oblasti sportu v Turnově. Dalším z cílů je investovat do “vlastního majetku” a dále pravidelně navyšování finančních prostředků pro podporu sportu s primární podporou mládeže.

Tyto cíle jsou touto změnou pravidel naplňovány.

Podporujeme především provoz sportovišť klubů a spolků nikoli investice. Podporujeme sportování mládeže a z čeho mám velkou radost, je ona otevřenost a široká podpora sporovních aktivit ve městě.

Rada města tímto krokem doporučuje Zastupitelstvu města Turnov schválit Pravidla pro poskytování dotací sportovním spolkům a organizacím z rozpočtu města Turnov s navrhovanou změnou.


Bodů bylo projednáno celkem 32. Výše uvádím jen “výběr z bodů”. Pokud by Vás zajímalo cokoli z programu, kontaktujte mne, rád Vám sdělím detaily.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Kam s nimi?

Kam s nimi?

V našem programu, se kterým jsme šli do loňských komunálních voleb, jsme zdůrazňovali potřebu dalších kapacit mateřských škol a plnohodnotné základní školy v Turnově II.

Turnov pomáhá

Turnov pomáhá

Před rokem jsme založili zapsaný spolek Turnov pomáhá. Byla to okamžitá reakce na situaci, která nastala po invazi ruských vojsk na Ukrajinu. Bezprostředně po té jsme zajistili ubytování, péči, pomoc, nábytek, jídlo a oblečení pro stovky lidí, kteří prchali v zoufalství před válkou, v našem ORP Turnov.